Friday, July 6, 2012

Contest Jom SENYUM bersama Shazny Salleh

CONTEST DIBUKA!



Korang mesti pernah dengar kan? Lagu SENYUM yang di nyanyikan oleh Malique featuring Najwa

"...kacak luar, kacak dalam, kacak dengar sini...
...kalau saya senyum, awak mesti senyum sekali...
...kalau kita senyum, semua orang berjangkit...
...bila semua orang senyum, Dunia tiada penyakit..."

Yes! Senyum je..xperlu nk kata apa apa pun... itu je yang sy nak kat dalam contest ni.

Join lah, senang je kowt:

#1

Buat satu entri kat dalam blog korang tu bertajuk "Jom SENYUM bersama Shazny Salleh"

#2
Letak Banner 'Jom Senyum' kat atas ni kat dalam entry korg tu dan jgn lupe link kan ke entry ni k.

#3
korang SNAP la picture korang tgh senyum
(senyuman yang paling ikhlas akan dapat possibility tinggi utk menang)
GAMBAR HARUSLAH JELAS/ CLOSE-UP PICTURE

#4
bawah gambo korg senyum yg korg dh snap tu letak la nama samaran korg supaya aku taw korg ni lelaki atau pompuan
(zaman skang ni lelaki dan pompuan dah susah nk beza, nampak sama je kenkadang...huhu)

#5
Follow blog aku supaya korg taw bile keputusan akan kuar dan sape pemenang yang di pilih oleh juri yg akan aku lantik.

#6
Tag 3 org kawan dan make sure diorg taw diorg tu kene tag. Nak tag ramai pun boleh, lagi ramai join CONTEST ni lagi meriah, sebab bile ramai org senyum, DUNIA tiada penyakit...hehehe

#7
Tinggalkan link entry korg tu kat ruangan komen kat bawah ni..Tinggalkan LINK je taw...huhuhu...


Tarikh tutup penyertaan adalah pada Jam 2011pm ~ 11 July 2011
Aku dh bincang dgn boss dan bos dah setuju!
Tarikh tutup penyertaan di lanjutkan kpd 20 July 2011 Jam 2011


JOM JOIN RAMAI2 LAGI!!! Hihihihihi....


Hadiah akan di bahagikan kepada 2 kategori utama:

Senyuman Wanita Paling Ikhlas yang korang mampu bagi
Senyuman Jejaka Paling Ikhlas yang korang mampu buat

Hadiah bernilai RM50 untuk setiap kategori

Akan diberi jugak Hadiah Misteri untuk:

Senyuman Paling Mempesonakan yang korg mampu SNAP.

20 hadiah saguhati juga di sediakan bagi 10 pemenang hadiah saguhati wanita dan 10 pemenang hadiah saguhati lelaki.

LARANGAN KERAS!

Gambar adalah wajah anda sendiri dan bukan gambar org laen or copy paste from internet.
Kalau yg pompuan tu, ade make up kat muka ~yg make up OVER SGT terus disqualified. Aku nak senyuman dengan natural beauty je. Jgn try nk rasuah pihak juri ek.Hihihi...

JURI - JURI nye:

Well, utk mengelakkan BIAS,

Peserta perempuan akan dipilih oleh BOS perempuan dan Staf pompuan kat company aku keje
Peserta lelaki lak akan dipilih oleh BOS lelaki dan Staf lelaki kat company aku keje

*aku pilih sama jantina utk adili sama jantina supaya diorg xjudge picture korg berdasarkan nafsu...huhuhu

*untung kan aku ade 2 bos..huhuhu

Dan utk kategori 'Senyuman Paling Mempesonakan yang korang mampu SNAP',
kesemua gambar yg telah di short list akan ditukar penilai, peserta pompuan BOS LELAKI pilih, dan peserta lelaki BOS POMPUAN akan pilih. Gambar2 adalah daripada SHORTLIST shj.

dari SHORTLIST itu akan di SHORT kan lagi kepada 2 lelaki dan 2 pompuan dan 4 gambar tersebut akan di undi oleh kesemua staf yg ada di dalam company aku utk di tentukan gambar senyuman siapakah yg paling mempesonakan. Peserta (tak kira lelaki atau perempuan) yang mendapat undi tertinggi akan menang!

Kite tengok la sape lagi mempesonakan ~ Lelaki atau Wanita.
Hadiah Misteri nye aku xtaw hadiah ape sebab hadiah tu akan di sponsor oleh BOS2 aku ni...huhuhu

All the best to you guyz!

*Hadiah2 adalah di taja oleh Mr. CEO,Mrs. CEO dan Operation Manager
Que I'Dea Wedding, Event & Decor Management by Kamalinda Anggun

Klik SINI untuk lihat sape je yg dh join.

Saturday, July 16, 2011

Event Management, hey wats that?

Alah..event management ni pengurusan acara lah. Xkan la tu pun xtaw. Hhuhuhu...

ok..event management (EM) ni dalah satu bidang yang sgt best, sebab pe? Sebab bagi org yg minat bidang ni lah kan, ia melibatkan skill dalam strategic planning, mengasah skill tentang cara2 menganalisis risiko, marketing skill, mengira budget, cash flow planning dan pengurusan HR or Human Resource.

EM cover bidang yg sgt luas, paling2 simple adalah penganjuran majlis hari jadi, majlis tahlil, perkahwinan, karnival komputer, karnival sukan dan macam2 lagi.

So kewujudan kite di tempat event sebagai event planner or event manager bukan utk duduk saja and enjoy the event tetapi adalah memastikan all aspect of management di lihat dan di teliti dari semua aspek dan memastikan event itu a big success la..not a scrap.

Dalam ape2 event pun yg kite nak buat, pasti akan ada risk nye, Risk bukan sahaja safety risk, ia juga termasuk dgn financial risk dan laen2 lagi.

so, dlm event ni..bnyk aspect yg perlu dititik berat dan diambil serius walau sekecik mna pun masalah itu.Yang selalu org ckp, kite kene ade plan A, plan B, plan C dan sebagainye.

Bukan nak menyusahkan tetapi utk pastikan kejayaan sesuatu event yg kite buat itu. Tu je.

Nampak mcm susah, tapi sebenrnye, kalau kite buat keje ikut prosedur, insyaallah, event kite itu will be a bg success.

ok, first skali kite akan tengok SIZE OF EVENT..kite faham dulu apa maksud SIZE of EVENT dulu sebelum kite bncang pasal hal2 lain.

Sumber rujukan: Event Management, Lynn Van Der Wagen

Aku ase nak start entri pasal Event Management!

Macam yg korg baca la tajuk kat atas, au ase aku nk start share dgn sesape yg amik course event management, aku nk share dgn korg adik2 nii ttg event management.


Aku xpenah study event management tapi aku cume mampu share dgn korg la experience2 aku sepanjang aku bekerja di dalam bidang ni.

aku dh mula join event management sejak dari sekolah agy. First event aku mula organized masa aku form 3, majlis sambutan hari guru di sekolah aku. Dan dari situlah aku mula berminat dgn penganjuran penganjuran event ni.

dan skang umo aku dh 24, dh mcm2 event yg aku dh anjurkan...dari program kecil di sekola smpai lah Karnival kesihatan besar2an di peringkat negeri semasa aku blajar di Kelantan.

Punyai ilmu sekadar belajar di dalam dewan kuliah xsama dengan expernce yg kite dapat pabila kerja. Justeru, aku akan cube bantu lah adik2 yg amik kursus event management ni dengan experience2 yg aku ada so that korg mengerti apa yg krg kene hadapi sebenarnye dalam the real life as an event manager or event planner.

Wait for my entry k
There was an error in this gadget