Wednesday, July 6, 2011

LELAKI vs PEREMPUAN

Lelaki adalah salah satu daripada dua jantina manusia.

Dan aku adalah : LELAKI

Kelebihan lelaki:

Kite amik dari awal penciptaan manusia. Tuhan cipta LELAKI dahulu, baru lepas tu TUHAN ciptakan pompuan, itu pun pompuan ni diciptakan dari tulang rusuk LELAKI (Nabi Allah Adam Alaihi Salam)
Ini sudah membuktikan bahawa LELAKI punyai lebih bnyk kelebihan berbanding pompuan.

Then lepas dah terciptanya pasangan lelaki dan pompuan ini, kite amik dari segi pembiakkan plak.

Sistem pembiakkan lelaki ditujui semata mata untuk penghasilan dan pemancutan air mani yang membawa sperma dan maklumat genetik. Tanpa sperma LELAKI, pompuan xkan boleh pregnant ~ generasi xkan berkembang.

Lelaki juga lebih agresif berbanding pompuan yang umum dah tahu, lembut dan longlai ~ penuh kesopanan dan kesusilaan. Kasar sket kang pecah lak dara, dah susut nilai.

Lebih berkeyakinan dan lebih kemahiran kepimpinan berbanding pompuan yg kalau jadik BOS suke buat keputusan ikut emosi ~ Thats the Fact dude! Sebab lelaki ni lebih bijak mengawal perasaan dan kurang beremosi.

Mempunyai lebih kemahiran teknikal dan pengurusan berbanding pompuan.
Lebih cenderung kepada pemikiran yang abstrak dan berimaginasi tinggi berbanding pompuan.

Lebih pandai bermetafora dalam conversation berbanding pompuan.

Lelaki more simple, bersiap pun cepat kalau nk kemana mana. Pompuan kalau nk kuar ~ bersiapnye adoi..berjam-jam...padahal nk gi beli pisang goreng kat depan umah je pun.

dan aku skang sebagai bos di tempat keje aku, aku menilai staf lelaki dan pompuan yang aku miliki,
pompuan ni lemah sgt beb...xtaw la knape...

kalau tak kerana aku perlu ada staf pompuan sebagai penyeri tempat keje, mmg aku xkan amik kaum Hawa ni untuk bekerja.

Kejap2 make up, kejap2 betul tudung, jalan terkedek kedek mcm itik, bikin hati LELAKI bergelora je...huhuhu

Lelaki stakat ni telah membuktikan boleh melakukan pelbagai jenis kerja dan tugasan, tak kira lah tugasan tu maha berat atau maha halus yang kononnye hanya jejari lembut dan halus wanita je yg boleh buat kerja2 tu.

KERJA HALUS DAN BERSENI
buktinye: di department decor, buat pelamin, hiasan meja makan beradap, hiasan seluruh kawasan event (LELAKI straight), andaman (LELAKI straight), solekkan (LELAKI Gay straight act), butik baju pengantin (LELAKI Gay straight act), designer baju (LELAKI straight), tukang buat rambut (LELAKI Gay lembut), tukang masak (LELAKI straight), pemotong kuih dan buah ( LELAKI straight ), pembuat kuih dan kek ( LELAKI Gay Straight act) , pengukir buah (LELAKI straight), penggubah bunga yang ada dalam company aku (LELAKI Gay straight act) ~ semuanya di monopoli LELAKI lelaki dan hasil kerja mereka LEBIH BAGUS dari hasil kerja yg di tunjukkan oleh staf2 pompuan.

KERJA KASAR, BERAT DAN MEMERLUKAN KERINGAT YANG MAKSIMA
bukti lagi:  angkat dan pasang Canopy (LELAKI Straight), pasang Scallop Canopy (LELAKI Gay Straight Act), angkat meja makan, kerusi makan, pasang sarung kerusi, ikat riben kerusi, buat arrangement meja tetamu (LELAKI Straight), angkat peralatan2 pinggan mangkuk dan susun atas meja mengikut protokol yg telah ditetapkan (LELAKI Straight lebih pantas buat keje berbanding pompuan ~ lambat), buat pelamin ~ nak menggergaji segala, memaku dan segala yang berkaitan ( LELAKI Straight dan LELAKI Gay Straight Act), PA System ( LELAKI Straight), pengurusan seluruh kawasan event (LELAKI Straight).

Pompuan dlm company aku buat pe je?

Lap pinggan, gelas, sudu garfu, tolong-tolong LELAKI LELAKI Gay Straight Act ni potong btg bunga utk nk dibuat gubahan, sesambil tu bergossip...keje lambat gile nk siap. Lap satu sudu pun takes 1 minute. Kalau LELAKI buat keje 1 sudu dlm 5 ke 10 saat siap.

Estimate time antara lelaki dan pompuan dalam setting meja makan untuk 10 pax.
(Letak table cloth, chair cover, chair ribbon, letak dome, letak 10 pinggan, 10 set sudu garfu, 10 goblet, lipat dan arrange 10 helai napkin, 6 set sudu utk lauk, 1 gubahan bunga utk 'centrepiece', letak 10 door gift, letak 1 kad menu dan 1 kad penghargaan)

LELAKI Straight :
12 - 15 minit

LELAKI Gay Straight Act:
12 - 13 minit

LELAKI Gay Lembut
13 - 17 minit

Lelaki Pondan
15 - 18 minit

Perempuan
23 - 26 minit

*masa yang di catatkan di atas adalah berdasarkan pemerhatian dari 4 event yang lepas dan mock training yang telah di jalankan oleh aku sendiri tanpa staf2 sedar.

dan kebanyakkan client aku pun kalau nk minta di make up kan, diorg akan mintak juru solek lelaki utk make up kan diorg. Kalau korg datang kat aku, aku leyh tunjuk comparison hasil kerja tangan lelaki dengan hasil kerja tangan wanita.

Make Up dan Dandanan oleh LELAKI Straight kepada Client:
Nampak natural tetapi dandanan sedikit kasar.

Make Up dan Dandanan oleh LELAKI Gay Straight Act kepada Client:
Nampak natural dan dandanan lebih cantik dan tetapi tidak terlalu kemas.

Make Up dan Dandanan oleh Lelaki Gay Lembut kepada Client:
Nampak natural dan dandanan lebih teliti dan kemas serta creative. Sering dtg dengan idea2 dandanan yang baru dan segar.

Make Up dan Dandanan oleh Lelaki Pondan kepada Client:
Cantik gak tapi nampak sedikit tebal or over dah mcm nak pergi buat show. Dandanan pun ada sedikit elemen of over tapi still nampak cantik gak. Terlebih creative lak.

Make Up dan Dandanan oleh pompuan kepada Client:
Make Up takde kelainan sangat dah mcm make up diri sendiri je. Konon nak nampak natural tapi mcm xde pa pe perubahan pun kat wajah pengantin tu. Dandanan pun biasa2 je, xcreative.

And mmg adalah FACT that hanya lelaki je yang tahu bagaimana untuk mencantikkan wajah wanita sebab dari awal penciptaan manusia lagi dah mmg pompuan ni adalah sebahagian dari tubuh lelaki.

But in the end ~ LELAKI dan POMPUAN adalah saling memerlukan. Dari segi apa?

LU PIKIR LA SENDIRI!

Hahahahahahahahaha...

JOM JOIN SEGMEN LELAKI vs PEREMPUAN INI DI:

click HEADER untuk join!


UMAR FARUQ! AKU DAH JOIN!

THE CHECKLIST:

Buat entri then letak tajuk : LELAKI vs POMPUAN ~ DAH BUAT DAH

Letak header UMARFARUQ.com dan link entri nye ~ DAH DAH

Cerita kan kelebihan jadik LELAKI ~ OF COZ, DAH GAK!

Letak entri kat ruangan komen ~ DAH SETEL DAH

Nyatakan jantina ~ EH YA UMAR, AWAL2 LAGI AKU DAH NYATAKAN...huhuhu






5 comments:

  1. har3.. FAHAM !

    http://vanillasynus.blogspot.com/2011/07/lelaki-vs-perempuan-by-cikgu-umar.html

    ReplyDelete
  2. amboi....seronok mengarang.

    mmg diakui, perempuan tak boleh pregnant tanpa air mani lelaki namun jgn lupa sejarah maryam. kuasa Allah takdak sapa mampu sangkal.

    mmg wanita cepat emosi bila jd boss terutamanya disbbkan oleh lelaki2 ni suka buat kije ambil mudah je. itu pengalaman sy bila bekerjasama dgn lelaki2 la....siapa penyebab? lelaki jugak.

    tak semua perempuan suka make up. tapi lelaki suka tengok perempuan yang pakai make up kan...kan...kan....

    perempuan bukan lemah. tapi nalurinya penuh kelembutan & sensitif. sebab tu wanita boleh mengandung & bersalin? agak2 mampu ke lelaki kat luar sana bawak beban 9 bln 10 hari? suruh bwk masuk pinggan makan kat sinki pun dah bising.

    but in the end....syurga seorang lelaki itu di mana? di tapak kaki seorang ibu bergelar wanita. subhanallah.

    hi.....nice blog!

    ReplyDelete
  3. hello there . ame singgah dari segmen Lelaki VS Perempuan anjuran blog Umar Faruq . :)

    wow . nice points you have here . good luck ya . and have a great day ahead ya . :)

    keep on blogging ya ! :D

    ReplyDelete
  4. wahhh2...tak terkomen ambo di sini...hehehe..

    ReplyDelete
  5. chakkk.. hahah.. biase lar kan.. lelaki ke perempuan ke.. tak boleh nak tahu siapa yang lebih.. siapa yang kurang.. Sebab Allah cipta sama adil.. Tak kira lar lelaki ke perempuan ke.. Lelaki ngan perempuan memang dicipta untuk saling melengkapi.. ^_^

    shera pun ade join segmen ni au.. kalau nak tengok kat sini au..

    http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/2011/07/segmen-lelaki-vs-perempuan.html

    ReplyDelete

Eh, awk pun nk komen? Sile lah...jangan malu dan segan...buat la mcm page sendiri...

There was an error in this gadget