Friday, July 8, 2011

Tak Semua CINTA itu indah!

Langit pun ada kala cerah ada kala mendung. Elok elok tengahari indah tetibe kul 2 hujan lebat siap kilat sabung menyabung.

Sedangkan tasik shah alam ni pun xsentiasa tenang, bile datang angin, pasti akan ada gelombang.

Mcm tu lah jugak pasal cinta.

Sape je yg taknak miliki cinta yang bahagia dan kekal selamanya?

tapi itu lah hakikatnye dalam bercinta. Adakala semanis madu bunga di taman tapi bila durinye menyengat, menusuk jauh ke hujung  kalbu.

Sering aku intai cinta dalam rahsia, walaupun harapan tu xde, tapi aku tau pasti ade cinta yang diciptakan utk aku. Aku sunyi tanpa cinta, Thats the fact. Tapi bila cinta itu datang, aku takut lak nk terima sebab aku dah seringkali sakit kerana cinta gak.

Kenapa cinta perlu sering seiring dengan pelbagai cubaan dan rintangan?

ntah la, aku pun xde jawapan. Slalu je aku cuba sehabis baik untuk menjaga cinta, tapi selalu juga cinta itu akhirnya berlalu pergi tanpa sebarang kata. Hilang mcm tu jaa... 

:(

Aku slalu cemburu bila tengok org bercinta, nampak mcm best je. Yup, aku pun pernah gak dapat cinta yang best, tapi tak lama. Bila bahagia dah mula menjelma, tuhan tarik balik cinta aku dan dia pergi untuk selamanya. Nak contact kat facebook pun dh tak boleh dah. Unless kalau dlm kubur ade wifi dan laptop la..huhuhu..

hmm.. cinta...indah bila dia datang..tapi pahit bila dia terpaksa pergi..

cinta...

...tak semuanya indah...

5 comments:

  1. tak pe,,semua tu dugaan,, Allah ade reason dengan tiap ape yg DIA uji pada kita ,,kan,,:)

    HAPPY BIRTHDAY AIJAZ! dan ira nak pegi PARIS!

    DOORGIFT COMEL TUK MAJLIS ISTIMEWA ANDA^^

    ReplyDelete
  2. dugaan dlm bcnta memg byak..
    tp ykin ngan jodoh tuhan~

    ReplyDelete
  3. tuhan ciptakan manusia berpasang2...cinta anda akan muncul satu hari nnt :)

    ReplyDelete
  4. singgah dr segmen umar faruq..

    ReplyDelete
  5. 2 sume dugaan ^^ banyak kan bersabar =) yang lebih baek pasti akan datang

    moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

    http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/jadi-popular-hanye-dengan-1-click.html

    ReplyDelete

Eh, awk pun nk komen? Sile lah...jangan malu dan segan...buat la mcm page sendiri...

There was an error in this gadget