Wednesday, June 29, 2011

5 Sebab Musabab Nape La Aku nk Jadik Blogger!

Huerm...bnyk sebab sebenarnye kenapa aku nk jadik blogger ni masa awal2 aku menjinak2 kan diri dan jari aku blog2 neyh, antaranya;

#1
Aku ni aktivist HIV Aids... aku nk share info yg aku ade dgn org.
-ramai org tak tahu, xfaham atau tak amik tau ttg HIV Aids..especially yg tipikal and berknowledge rendah just anggap pengidap HIV Aids ni jijik dan hina. Korg tak tau ade sesetengah nye xmintak pun utk ada bende ni dalam bdn diorg especially anak2 kecil yg mendapat bende ni dari parent diorg...bukak sket kepala tu..jgn maen hina org je..

#2
Aku nk org taw ape yg aku rasekan, aku nk org baca pendapat2 aku (tak bermaksud aku ade HIV occay!).
-dh bnyk gak research yg aku buat dan dh bnyk gak forum yg aku join related to this thing and aku suke sgt kalau dpt share dgn korg data2 yg aku ade dan share dengan korg pe pendapat aku ttg pe yg tengah berlaku skang ni di sekeliling kite. Hope korg sudi lah baca.

#3
Aku nak org sedar betapa diskriminasi yg diorg lakukan kat penghidap2 HIV Aids tu keji sebenarnye sedangkan mereka2 ini perlu di beri sokongan yg positif untuk meneruskan kehidupan.
-kesian dowh..diorg ni dh la berpenyakit, korg lak hina2 diorg ni..beb..sedangkan nabi pun maafkan umatnye..pe masalah korg nk hina2 diorg? Mmg salah diorg sebab penyakit ni diorg yg cari sendiri tapi who r we to discriminate them. Beri lah peluang utk diorg hidup seperti org biasa. Diorg pun berhak gak utk hidup. Kesalahan diorg tu biarlah diorg tanggung sendiri akibatnye.

#4
Aku nak sesape bloggers yg maybe adalah penghidap HIV Aids dapat kesedaran tentang betapa pentingnye menjaga kesihatan diri dan bertanggungjawab terhadap apa yg di lakukan dalam kehidupan seharian.
-ni yg paling penting. Ramai penghidap HIV Aids yg tak sedar pun bahawa mereka ini telah di jangkiti. Ramai yg x aware nk buat medical check up and any related to it.

#5
Aku berpegang kepada konsep 'Sharing is Caring'. So the best part of blogging is we can share a lot of thing with other bloggers, readers and followers what happen in our life and around us. What a life! Huhu...

Tapi aku sedih sebab lepas aku dapat kerja aritu aku terberhenti seketika berblog ni...

But now and today alhamdulillah, aku dpt kembali semula menghadap laptop ku ini dan berjaya membersihkan sawang2 yg ada...wahai blog ku..i miss u...aku berjanji akan datang kembali dengan info2 berkaitan kesihatan dan isu2 semasa berkaitan HIV Aids.

Penghidap HIV tak mati kerana HIV, tapi mereka mati kerana DISKRIMINASI!

ni lah 5 sebab utama kenapa aku nk jadik BLOGGER.

So, korg knape lak jadik blogger ni? Ce cite...ce cite...
click banner kat atas ni tau utk join segmen ni

Dan yg paling penting aku nk tau kenapa 3 org blogger ni jadik Blogger:

#1
Ame Nutella
http://pucukandubi.blogspot.com

#2
Aneff
http://kucings.blogspot.com

#3
Dida
http://didamumin.blogspot.com

So korang jangan lupe tau join segmen ni...mudah je:

1. List pada entri korang 5 SEBAB kenapa korang jadi blogger..
2. Letak banner kt atas tu pada entri korang dan jangan lupa link ke blog tu sekali..
3. Dia tak kisah kalau korang nak jadi follower dia ke tak.. Dia takde paksaan..
4. TAG 3 orang kawan korang untuk join sekali segmen ni..
5. Tinggalkan URL/LINK yang telah korang buat tu kt bahagian comment bawah ni..
(bukan ruangan bawah bahagian comment box aku taw, jgn terkeliru..hahahaha)

xsabo lak ase aku nk taw kenapa 3 org kat atas yg aku list kan ni jadik Blogger. Huhu...

Checklist:

1. 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger..

Dah settel!

2. Letak banner dan Link ke Blog http://simpl3blog.blogspot.com

Complete!

3. Jadi follower http://simpl3blog.blogspot.com

Sudah dengan bangganye..hehehehe

4. TAG 3 orang kawan join sekali segmen ni..

Dah, dah...

5. Tinggalkan URL/LINK yang telah korang buat tu kt bahagian comment bawah http://simpl3blog.blogspot.com/2011/06/segmen-aku-seorang-blogger.html..

Dah gak.

Complete semuanya...thanks bro for the segmen! Hehehehe....



8 comments:

  1. hey there . ;)

    ame singgah dari Blog Muhamad Syafiq . good luck ya and happy blogging . jemput singgah blog ame ya .

    ohh , have a nice day ahead ya ! :D

    ReplyDelete
  2. thanks dik. abg slalu je singgah blog adik

    ReplyDelete
  3. hello !

    ame singgah lagi dari blog Muhammad Syafiq . tahniah ya kamu tersenarai juga dalam top 20 Segmen Aku Seorang Blogger . good luck ya !

    have a great day ahead . :D

    ReplyDelete
  4. Holla!

    Ye ke? Huhu..ame pun dlm TOP 20 gak kan?

    Gud Luck 2 u 2...

    Have a great day!

    ReplyDelete
  5. tahniah..kita sama2 tersenarai top 20

    ReplyDelete
  6. yes! yes! yeahaaaa!!!!!

    jom kite GEGAR kan LIST itu!!!

    ReplyDelete
  7. hye :)

    kami pun terpilih jadi top 20 juga ...

    tahniah kepada anda :)

    ReplyDelete

Eh, awk pun nk komen? Sile lah...jangan malu dan segan...buat la mcm page sendiri...

There was an error in this gadget