Sunday, April 24, 2011

Sumpah 4


Sumpah filem ni lagi best dari Hikayat Merong Mahawangsa by KRU Production!

Go to fullsize image

knape org luar buat pasal citer sejarah kite lagi best dr org kite wat sendirik? Check it out bebeh!
Aku bukan nk hina usaha yg KRU Production buat ~ congratulation la kat KRu Crew sebab dah cuba nak angkat martabat sejarah kita tapi masih bnyk kekurangan yg perlu di perbaiki.

Aku sebagai peminat cerita cerita sejarah amat menitik beratkan semua elemen2 yg terdapat di dalam sesuatu filem yg berkaitan sejarah itu.

beb, sejarah ni bukan lah sesuatu yg boleh berulang dua tiga kali. Dan filem adalah satu warisan yg akan dapat dipertontonkan dua tiga kali oleh satu generasi ke satu generasi yg lain. Thats the fact.

but the problem here is, the quality of the movie and film that u make. This is the issue here.

QUALITY!

Sumpah, masih bnyk peningkatan yg harus pembikin2 filem kita lakukan dlm usaha memartabatkan karya seni kite...thailand bukan lah satu negara pembikin filem yg gah pun, tapi andai dgn Thailand pun kite tak mampu nk tandingi...mcm ne beb?

Sumpah...a little bit of frustrated here!

- tapi aku masih gak watched malaysian film...mcm Puteri Gunung Ledang
by Tiara Jacquelina.

Go to fullsize image

0 comments:

Post a Comment

Eh, awk pun nk komen? Sile lah...jangan malu dan segan...buat la mcm page sendiri...

There was an error in this gadget