Tuesday, July 5, 2011

Kehidupan Tak Mudah tetapi INDAH!


Well, itu lah pandangan aku bagi menggambarkan erti sebuah kehidupan ini.

Siapa sangka, tanpa sebarang lulusan sijil atau pendidikan di peringkat yang tertinggi, seseorang itu masih mampu untuk berjawatan besar dan menerima gaji yang lumayan.

...dan sape sangka walaupun ade degree, seseorg itu masih terpaksa duduk menganggur di rumah tanpa sebarang profession yang membangga kan.

That is LIFE!

Tuhan jadikan kite ni dengan pelbagai watak dan perwatakkan. Mentakdirkan setiap individu dengan pelbagai jenis jalan cerita.

Dan tanpa kita sedar, tuhan jua telah pun menetapkan skrip yang perlu kite ekspresikan, hatta melalui wajah, perlakuan atau pun sebutan.

Kerana itu adalah KEHIDUPAN!

Ada kecewa, ada gembira, ada duka, ada suka.

Mampu atau tidak mampu kita lalui bergantung kepada kekuatan yang ada pada diri, kekuatan mental yang mengawal tingkah laku dan keputusan.

Kehidupan tidak di ukur berdasarkan berapa banyak nafas yang kite sedut tetapi tetapi berapa banyak nafas yang kite dah guna dalam setiap moment.

Kerana LIFE dan KEHIDUPAN itu membawa erti yang sama!

Selamatberamal!

Huhu



0 comments:

Post a Comment

Eh, awk pun nk komen? Sile lah...jangan malu dan segan...buat la mcm page sendiri...

There was an error in this gadget